П`ятниця, 26.04.2024
Громадська організація "Сприяння розвитку села"
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Ресурсний центр ГУРТ

Наші партнери

РОГО Комітет виборців України Пролісок-Бердянськ
Головна » 2017 » Травень » 23 » Тренінг "Розвиток громадянського суспільства в умовах децентралізації в Демидівському районі"
23:00
Тренінг "Розвиток громадянського суспільства в умовах децентралізації в Демидівському районі"

  Четвертий тренінг під назвою «Розвиток громадянського суспільства в умовах децентралізації в Демидівському районі» проведений 23 травня 2017 року. Тренером виступив Сергій Щербатюк, голова правління громадської організації «Сприяння розвитку села» (с. Рогізне).

  Учасники проекту мали змогу продовжити вивчення можливостей для розвитку громадського активіста в умовах реформ, особливу увагу звернули на впровадження електронного урядування. Заняття проводилось у 4 модулях:

  •   Електронні реєстри як інструмент реформ. Робота державних електронних сервісів, доступ до реєстрів Міністерства юстиції. Визначено основні можливості для забезпечення інформованості суспільства та відкритості влади, учасники розглянули особливості роботи публічних реєстрів та доступу до них.
  • Доступ до публічної інформації. Як скористатись гарантованим законодавством правом на доступ до публічної інформації, як використати цей інструмент для захисту порушених прав тощо.
  • Перспективи і можливості для громадянського суспільства у світлі децентралізації. Проаналізовано сучасні підходи до децентралізації як засобу лібералізації державного управління. Розглянуто залежність між рівнем розвитку громадянського суспільства та ефективністю функціонування системи державного управління. Досліджено становлення громадянського суспільства та його функціональну роль у межах різних державно-управлінських систем.
  • Аналіз реформування. Було розглянуто потенційні можливості, які відкриваються перед об’єднананими територіальними громадами і стануть доступними вже найближчим часом.

     

  Проект «Школа громадської активності», діяльність якого розпочалась у лютому цього року, добігає кінця і вже 30 травня відбудеться завершальний етап, що стане підсумком усієї діяльності – Форум місцевого розвитку. Заплановано участь представників райдержадміністрації, районної ради, об’єднаної територіальної громади, сільських та селищної рад, місцевих ЗМІ. Саме тут учасники, які відвідували всі тренінгові заняття, отримають сертифікати про успішне завершення курсу.

Переглядів: 426 | Додав: shcherbatyk | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar
Ми у соцмережах

Facebook


Google+


Вхід на сайт
Пошук
Громадська організація "Сприяння розвитку села" © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz