П`ятниця, 26.04.2024
Громадська організація "Сприяння розвитку села"
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Ресурсний центр ГУРТ

Наші партнери

РОГО Комітет виборців України Пролісок-Бердянськ
Головна » 2018 » Листопад » 3 » Активні мешканці - успішна громада
12:41
Активні мешканці - успішна громада

  Громадська організація "Сприяння розвитку села" спільно з Демидівською селищною радою бере участь в кампанії громадянської мережі Опора "Активні мешканці - успішна громада". Участь в діяльності бере менеджер з комунікацій Ольга Кучер.

  Першим етапом кампанії «Активні мешканці – успішна громада» стало дослідження ресурсного потенціалу громад. Фахівці визначили наявні ресурси громади, виміряли рівень їх використання та  оцінили можливості громади, які визначають перспективи діяльності та розвитку громад.  Значна увага була приділена нематеріальним ресурсам, таким як соціальний капітал (взаємодія).

  Важливою складовою стало навчання для мешканців та представників органів місцевого самоврядування. Зокрема, для представників влади проведений триденний семінар-тренінг, що сприяє підвищенню компетенцій щодо практичних методик проведення публічних консультацій з мешканцями. Фахівці ОПОРИ підготували модераторів–консультантів, так званих «агентів змін», які в подальшому зможуть впроваджувати публічний процес в громадах, використовуючи діалоговий підхід –  проведення консультацій з громадськістю. Отримані навички модератори також зможуть використати для організації роботи робочих груп з напрацювання Дорожньої карти розвитку громади.

Наступним етапом будуть тренінги в кожній громаді для підвищення компетенцій їх представників у сфері місцевого самоврядування та регіонального розвитку (зокрема, спроможності ведення власної справи, розуміння ролі місцевого самоврядування та їх основних функцій, розвитку стратегічного мислення, як запоруки власного успіху та побудови розвинутої громади).

  Завершальним етапом стане напрацювання Дорожньої карти розвитку громади, яка міститиме ефективні процедури громадської участі. Через проведення публічних консультацій фахівці ОПОРИ, мешканці, представники бізнесу та влади спільно напрацюють Дорожню карту розвитку громади – документ, який враховуватиме усі особливості громади, врахує роль мешканців, влади та бізнесу, а  також сприятиме її економічному розвитку.

 

Переглядів: 639 | Додав: shcherbatyk | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
avatar
Ми у соцмережах

Facebook


Google+


Вхід на сайт
Пошук
Громадська організація "Сприяння розвитку села" © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz