П`ятниця, 19.04.2024
Громадська організація "Сприяння розвитку села"
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Ресурсний центр ГУРТ

Наші партнери

РОГО Комітет виборців України Пролісок-Бердянськ
Головна » 2018 » Серпень » 17 » Відбувся круглий стіл "Час можливостей: об’єднані спільною ідеєю"
22:52
Відбувся круглий стіл "Час можливостей: об’єднані спільною ідеєю"

  Про співпрацю громадськості, бібліотек та влади говорили за круглим столом у Центральній бібліотеці Демидівської селищної ради, де 16 серпня зібралися селищний голова, депутати селищної ради, громадські активісти, бібліотечні працівники, представники профільних підрозділів селищної ради. Також на заході були присутні гості зі Смизької ОТГ.

  Захід відбувся за організації КЗ "Центральна бібліотека" Демидівської селищної ради та ГО "Сприяння розвитку села". Учасники круглого столу могли ділитись досвідом, обмінюватись новими ідеями, дізнатись про останні події та реалізовані проекти розвитку в об'єднаних територіальних громадах.

 

  Розпочав засідання круглого столу Демидівський селищний голова Віктор Іщук, який привітав учасників заходу та акцентував увагу присутніх на продовженні розпочатої діяльності з інформування жителів громади та залучення активних представників, молоді, небайдужих жителів до діяльності органів місцевого самоврядування. Консультації з громадськістю, обговорення проектів рішень, висвітлення роботи ради, прозорий бюджет – це важливі аспекти діяльності по справжньому відкритої громади.

  Начальник відділу економічного розвитку, інвестицій та регуляторної діяльності селищної ради Сергій Щербатюк презентував напрацювання селищної ради за 9 місяців діяльності ОТГ – досвід реалізації проекту «Зміцнення громади шляхом активізації її жителів», міні-стажування громадських активістів з Полтавської та Херсонської областей. Активно реалізовуються проекти за кошти інфраструктурної субвенції, з 10 затверджених проектів - 8 передбачають реконструкцію вуличного освітлення в селах, та заміну покрівлі в дитсадку смт. Демидівка і розробку ПКД для заміни вікон у школі с. Острів. На даний час розробляється Стратегія розвитку громади на 2018-2022 роки, триває процес створення Молодіжної ради, ініційоване міжмуніципальне співробітництво з сусідніми громадами, досліджуються безпекові аспекти в ОТГ, тривають перемовини з потенційними партнерами з Польщі. Також було окреслено потенційні можливості для розвитку громади.

  З питанням популяризації бібліотек як соціокультурних центрів громад та досвідом Смизької ОТГ в цьому напрямку виступила Ірина Польова, директор Смизької центральної бібліотеки. За відносно короткий час у громаді була здійснена велика робота – створено один з перших в Україні комунальний заклад, що об’єднав бібліотеки громади, налагоджено продуктивну роботу та реалізовано ряд проектів, поточна діяльність виведена на новий рівень. Цікаво було дізнатись про популяризацію творчості місцевих письменників, участь бібліотекарів у фестивалях і культурно-масових подіях громади.

  Презентував пластовий рух на Демидівському терені Микола Стасюк, вчитель історії Демидівського ліцею та керівник пластового осередку в громаді. Цей рух має відносно коротку історію, був започаткований 4 роки тому, однак діти з цікавістю сприйняли нову діяльність. Наразі пластуни Демидівки займаються спортом та іграми, розвивають навички, долучаються до змагань на рівні області.

  Про шлях від ідеї до результату на прикладі успішної спортивної ініціативи розповів Василь Олійчук, засновник і капітан футбольної команди «Демидів-Град». Ця команда однодумців на власному ентузіазмі діє вже 4 роки, демонструючи яскравий приклад злагодженої роботи та підтримки однодумців.

  Заступник начальника відділу освіти, культури, туризму, молоді та спорту Смизької селищної ради Галина Руднік поділилась досвідом залучення громади села, учнів школи до проекту «Подаруй сміттю шанс на друге життя!». Завдяки реалізації ініціативи з пропагування обдуманого поводження зі сміттям, вдалось привернути увагу громадськості до цього важливого питання. А позитивні результати показали готовність жителів ОТГ до запровадження системи роздільного збору сміття в населених пунктах громади.

  Начальник відділу культури, туризму, молоді та спорту управління ОКТМС Демидівської селищної ради Наталія Іщук розповіла про ініційовану в цьому році культурну подію – фестиваль «Від села до села колосяться поля, нас єднають фестивалі, ми єдина сім’я», який крокує селами громади, незабаром відбудеться у Демидівці та поділилась планами на майбутнє.

  Під завершення заходу начальник управління освіти, культури, туризму, молоді та спорту Демидівської селищної ради Олена Грицюта запропонувала розширювати співпрацю зі Смизькою ОТГ, розповіла про потенційні можливості розвитку культурної сфери в об’єднаних територіальних громадах.

  День виявився дуже насиченим і багатим на спілкування з цікавими людьми.

Переглядів: 431 | Додав: shcherbatyk | Теги: ОТГ, круглий стіл, Демидівка | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Ми у соцмережах

Facebook


Google+


Вхід на сайт
Пошук
Громадська організація "Сприяння розвитку села" © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz