П`ятниця, 29.03.2024
Громадська організація "Сприяння розвитку села"
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Ресурсний центр ГУРТ

Наші партнери

РОГО Комітет виборців України Пролісок-Бердянськ
Головна » 2017 » Травень » 30 » У Демидівці проведено Форум місцевого розвитку
17:39
У Демидівці проведено Форум місцевого розвитку

  30 травня у Демидівці в рамках проекту «Школа громадської активності» проходив Форум місцевого розвитку. Подія неординарна для нашого району, адже вперше зібрались представники місцевої влади та громадського сектору.

  Захід об’єднав учасників проекту, які з лютого по травень відвідували Школу громадської активності, а також представників Демидівської райдержадміністрації, Демидівської районної ради, редакції газети «Вісник Демидівщини» та редакції районного радіо.

  У роботі Форуму місцевого розвитку також взяли участь Юрій Дюг, керівник ГО «Антикорупційний моніторинг» та Сергій Щербатюк, голова ГО «Сприяння розвитку села», який зазначив, що мета Форуму місцевого розвитку – розробити кращий механізм співпраці у нашому регіоні, вирішити проблеми децентралізації та розвитку місцевого самоврядування.

  Як зазначив під час вступного слова з нагоди відкриття Форуму в.о. голови райдержадміністрації Петро Шелест, наріжним каменем місцевого розвитку в регіоні є процеси пов’язані з децентралізацією. Без поступу у цьому напрямку додаткові можливості для місцевих громад та бюджетів ми не знайдемо. Відтак нам важливо, щоб нас чули в громадах, також розраховуємо на допомогу керівництва області та держави.

  - Форум є особливим прикладом проведення тих масштабних реформ, які ми проводимо, – сказав голова районної ради Сергій Радченко і додав, що за висновками експертів, саме реформа місцевого самоврядування дасть можливість розвивати реформи у всіх інших сферах.

  - Питання децентралізації є надзвичайно актуальним для Демидівщини, – наголосив Сергій Радченко. – У нас в районі вже утворена Боремельська об’єднана територіальна громада, наразі очікуємо рішення про призначення виборів у Демидівській ОТГ. Ми розпочали цей шлях і маємо його завершити.

  Голова районної ради підкреслив, що для Демидівського району на даному етапі ця реформа – «найважливіша і наймасштабніша з усіх реформ».

  Розповідаючи про завдання Форуму, Сергій Щербатюк сказав:

  - Для нашого району надзвичайно важливо провести дискусію, в якій взяли б участь як представники влади, так і громадськості. Адже практика показала, що у 2014-2016 роках були зроблені перші успішні кроки по налагодженню співпраці та побудові партнерських стосунків. Так, зокрема, є досвід участі в проектах Програми розвитку ООН (ПРООН), обласному конкурсі проектів розвитку територіальних громад, районному конкурсі розвитку громад та ін. Ці позитивні досягнення продемонстрували значний потенціал громадського сектору щодо залучення волонтерів, пошуку партнерів, надання співфінансування.

  - Досвід, здобутий тут у живому спілкуванні, дуже важливий і для депутатів місцевих рад, і для керівництва району, і для громадських активістів, – зазначив Сергій Щербатюк.

  Голова районної ради Сергій Радченко та в.о. голови райдержадміністрації Петро Шелест в рамках Форуму місцевого розвитку обговорили широке коло питань співробітництва, пошуку нових шляхів поліпшення соціально-економічного становища району та висловили сподівання, що результати від впровадження проекту «Школа громадської активності» не змусять себе довго чекати.

  Як зазначив Петро Шелест, Демидівський район лідирує за кількістю поданих заявок на обласний конкурс проектів, порівняно з минулими роками їх кількість зросла з 4 у 2016 році до 10 проектних заявок у поточному році. Це свідчить про активізацію не тільки сільських, селищної рад, а й громадськості в цілому, адже частину проектів ініціювали саме небайдужі жителі сіл.

  В ході групової роботи було проаналізовано актуальні можливості для поліпшення обслуговування населення – створення молодіжного центру та розвиток соціальної інфраструктури у селах. В ході жвавих обговорень учасники Форуму сформулювали і підтримали відкрите звернення громадськості Демидівського району, яким задекларували своє прагнення жити у громадянському демократичному відкритому суспільстві.

  Людмила Мулько і Тетяна Дмитрук взяли участь у відкритій дискусії щодо ролі ЗМІ у розвитку громадської активності в регіоні, висловили своє бачення подальшого розвитку районної газети та радіо у призмі нинішніх реформ.

  - Я переконаний, що ми знайшли спільне розуміння того, що повинні шукати – дієвої співпраці, нових можливостей і чути один одного, – сказав модератор форуму Юрій Дюг. – Робити усе можливе, аби ніщо не заважало реалізації великих планів на майбутнє.

  - Форум місцевого розвитку у Демидівці може стати не єдиною подією. Цей форум – це продукування ідей, які ми б хотіли втілити в життя. Я розраховую на постійно діючий майданчик, за підсумками якого можна буде говорити про конкретні результати, – зазначив на завершення Сергій Щербатюк.

  По завершенню форуму учасники «Школи громадської активності» отримали сертифікати про участь у навчанні та побажання не зупинятись на цьому рівні і продовжувати працювати над особистісним розвитком і розвитком громад далі.

 

Подія відбулась в рамках проекту «Школа громадської активності» за фінансової підтримки Європейського Союзу.

Переглядів: 532 | Додав: shcherbatyk | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Ми у соцмережах

Facebook


Google+


Вхід на сайт
Пошук
Громадська організація "Сприяння розвитку села" © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz