Четвер, 28.03.2024
Громадська організація "Сприяння розвитку села"
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Ресурсний центр ГУРТ

Наші партнери

РОГО Комітет виборців України Пролісок-Бердянськ
Головна » 2017 » Травень » 8 » Проведено тренінг "Самоорганізація громади та діяльність громадських організацій"
10:47
Проведено тренінг "Самоорганізація громади та діяльність громадських організацій"

  7 травня проведено третій з чотирьох тренінгів, який познайомив активних жителів району з питаннями самоорганізації громади та діяльністю громадських організацій. Учасники отримали відповіді на запитання: навіщо громадськості органи самоорганізації? Які основні завдання органів самоорганізації? Як мотивувати місцевих активістів? Які канали комунікації з громадами використовувати? та інші.

  Тренер надав учасникам розуміння ролі організацій громадянського суспільства у розвитку громад, розвинув мотивацію до утворення таких організацій, надав компетенції щодо організації роботи ОГС в громаді та їх операційного та стратегічного розвитку. Було проаналізовано громадський сектор Демидівського району, зокрема з’ясували, що середній показник становить 1,3 організацій на 1000 населення (для порівняння – по Україні 1,7). В нас є великий  нерозкритий потенціал щодо можливостей захисту прав і свобод різних категорій населення, адже на Демидівщині спостерігається відсутність організацій дитячого спрямування, національних та дружніх зв’язків, відстоювання інтересів переселенців з території, постраждалої від ЧАЕС та ін.

  Провів навчальний тренінг Руслан Костюкевич, кандидат економічних наук, доцент кафедри менеджменту НУВГП, заступник директора ГО «Регіональний центр євроінтеграційних проектів», експерт з відбору проектів територіальних громад за програмою Мінрегіонбуду (м. Рівне).

Переглядів: 470 | Додав: shcherbatyk | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Ми у соцмережах

Facebook


Google+


Вхід на сайт
Пошук
Громадська організація "Сприяння розвитку села" © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz