Вівторок, 23.04.2024
Громадська організація "Сприяння розвитку села"
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Ресурсний центр ГУРТ

Наші партнери

РОГО Комітет виборців України Пролісок-Бердянськ
Головна » 2018 » Червень » 27 » Проект «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні» (ПУЛЬС) реалізовується в Демидівській громаді
23:26
Проект «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні» (ПУЛЬС) реалізовується в Демидівській громаді

   Уже четвертий рік в Україні триває реформа децентралізації, а в населення залишається дуже багато питань, пов’язаних з процесом об’єднання територіальних громад. У 2016 році Асоціація міст України в рамках проекту ПУЛЬС розпочала широкомасштабну інформаційну акцію, мета якої – активізація та стимулювання процесу об’єднання і формування спроможних громад. Проект виконується Асоціацією міст України (АМУ) в партнерстві з Радою міжнародних наукових досліджень та обмінів  IREX/Україна за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

   Працівники Центральної  бібліотеки селищної ради спільно з ГО «Сприяння розвитку села» є учасниками даного проекту, в рамках якого відбувся тренінг «Децентралізація і зміни у житті громади» для жителів Демидівської об’єднаної територіальної громади, серед яких були місцеві депутати, працівники закладів культури, активісти. Участь у зібранні взяли начальник відділу економічного розвитку, інвестицій та регуляторної діяльності Демидівської селищної ради Сергій Щербатюк, директор Центральної бібліотеки Валентина Тимощук, представниця Рівненської ОУНБ Світлана Ступницька, які розповідали учасникам заходу про важливість реформи децентралізації, про використання субвенції державного бюджету, відповіли на актуальні питання щодо реформ.

   Сергій Миколайович довів до відома присутнім, що у 2018 році Демидівська громада очікує отримати 3,96 млн. грн. інфраструктурної субвенції на реалізацію 10 проектів соціально-економічного розвитку, що реалізовуватимуться у дев’яти населених пунктах.

   Демидівська селищна рада зацікавлена у використанні всіх доступних механізмів для покращення добробуту жителів, зокрема інструменту міжмуніципального співробітництва територіальних громад Демидівського та Млинівського районів. Це дозволить об’єднати ресурси і зосередитись на вирішенні найбільш важливих питань.

   В рамках акції організатори заходу присутнім  вручили сумки з інформаційними матеріалами. У приміщенні селищної ради та усіх бібліотек громади оформлені інформаційно-просвітницькі куточки, де всі бажаючі можуть ознайомитись з матеріалами з питань децентралізації.

   

   ДЕЦЕНТРАЛІЗАЦІЯ – це передача повноважень та бюджетних надходжень від державних органів до органів місцевого самоврядування. Метою реформи місцевого самоврядування є, передусім, забезпечення його спроможності самостійно, за рахунок власних ресурсів, вирішувати питання місцевого значення. Йдеться про наділення територіальних громад більшими ресурсами та про мобілізацію їхніх внутрішніх резервів.

Переглядів: 413 | Додав: shcherbatyk | Теги: Пульс, ОТГ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Ми у соцмережах

Facebook


Google+


Вхід на сайт
Пошук
Громадська організація "Сприяння розвитку села" © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz