Середа, 24.04.2024
Громадська організація "Сприяння розвитку села"
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Ресурсний центр ГУРТ

Наші партнери

РОГО Комітет виборців України Пролісок-Бердянськ
Головна » 2016 » Березень » 24 » Інформація про всеукраїнську екологічну акцію "Зробимо Україну чистою разом"
10:19
Інформація про всеукраїнську екологічну акцію "Зробимо Україну чистою разом"

  «Зробимо Україну чистою разом!» - наймасштабніша щорічна всеукраїнська соціально-екологічна акція з прибирання та благоустрою засмічених зелених зон, а також місць громадського відпочинку. У 2016 році «Зробимо Україну чистою разом!» відбудеться 23 квітня о 10.00 на всій території України.

  Стратегічною метою є формування у населення України культури дбайливого ставлення до довкілля, правильного поводження з відходами, об’єднання громади, влади, бізнесу та ЗМІ для розбору стихійних сміттєзвалищ, а також переведення України до 2020 року на роздільний збір і переробку відходів.

  В акції беруть участь громадяни, громадські організації, комерційні компанії та державні підприємства. Проект проходить під патронатом Першої леді країни – Марини Порошенко та за підтримки Міністерства освіти та науки України, Міністерства культури України, Міністерства регіонального розвитку, Міністерства будівництва та житлово-комунального господарства України, Міністерства молоді та спорту України, Міністерство екології та природних ресурсів України, Міністерство соціальної політики України.

  Масштаб проекту збільшується з кожним роком. У 2015 р. до акції долучилось понад 500 000 учасників. У 2016 році ГО “Let’s do it, Ukraine” запланували понад 700 000 учасників та понад 5 000 локацій по всій території України.

  У 2016 році в акції візьме участь і Демидівський район.

  На території Демидівського району є лише 2 паспортизовані сміттєзвалища, куди дозволяється вивозити сміття. Все інше побутове сміття і відходи знаходять собі місце обабіч доріг, на території покинутих колгоспів, безгосподарних садибах, на околицях сіл і навіть в лісах. Хоча наш район гордо носить звання туристичної оази півдня Волині, проте рівень благоустрою сіл бажає бути кращим. І це стосується не лише сіл навколо Хрінницького водосховища. Целофанові пакети, пластикові і скляні пляшки, упаковочні матеріали є скрізь – від Вовковий до Нив Золочівських. Саме тому участь у цій екологічній акції дуже актуальна для всієї Демидівщини і принесе значну користь, особливо з огляду на наближення туристичного сезону.

  Закликаємо підтримати проведення акції на теренах Демидівщини і провести в своєму селі чи селищі, на вулиці прибирання. В кожному селі нашого району знайдеться якась місцина, де постійно скупчується сміття. І сподіваюсь, в кожному селі є небайдужі жителі, які можуть приєднатись до акції, прибрати вулицю чи якийсь закуток села.

  Вчора голова ГО "Сприяння розвитку села" відгукнувся на запрошення заступника голови Демидівської районної ради Віталя Конського і відвідав засідання постійної комісії райради з питань агропромислового комплексу, земельних ресурсів, соціального розвитку села та охорони навколишнього природного середовища. Розповів про основні завдання акції і закликав приєднуватись всім бажаючим до всеукраїнського прибирання.

Переглядів: 430 | Додав: shcherbatyk | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Ми у соцмережах

Facebook


Google+


Вхід на сайт
Пошук
Громадська організація "Сприяння розвитку села" © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz